19o Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο

Με µεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση οδοντιάτρων ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Παµπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στο Λουτράκι, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του “Club Hotel Casino Loutraki”, από τις 28 έως και 30 Ιουνίου 2019. Τη διοργάνωση του φετινού συνεδρίου που είχε ως κεντρικό θέµα «Δόγματα και Αναθεωρήσεις στην Οδοντιατρική» ανέλαβε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, ενώ την ευθύνη για την κατάρτιση- του κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένου- επιστημονικού προγράμματος είχε ο Καθηγητής ΕΚΠΑ, κ. Ηρακλής Καρκαζής.

Περισσότεροι από 300 σύνεδροι έδωσαν το «παρών» στην τριήμερη επιστημονική διοργάνωση, η οποία περιελάμβανε ελεύθερο πρόγραμμα, στηρίζοντας και προβάλλοντας το έργο των νέων επιστηµόνων, καθώς και κατευθυνόµενο πρόγραµµα, αποτελούμενο από στρογγυλά τραπέζια, εισηγήσεις και πρακτικά σεμινάρια σε ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης οδοντιατρικής επιστήμης, με στόχο να ανταποκριθεί στα ενδιαφέροντα όλων των συνέδρων. Οι ομιλητές του συνεδρίου- κορυφαίοι στον τομέα τους- εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον πλούτο του φετινού επιστημονικού προγράμματος. Αξίζει να σηµειωθεί ότι το συνέδριο ήταν ενταγµένο στη διαδικασία µοριοδότησης της Ε.Ο.Ο. και οι συµµετέχοντες που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου έλαβαν 15 µόρια συνεχιζόµενης οδοντιατρικής εκπαίδευσης.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουµε να αναφερθούµε στην εµπορική έκθεση που λειτούργησε στο πλαίσιο του 19ου Παµπελοποννησιακού Συνεδρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι σύνεδροι μπόρεσαν να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην οδοντιατρική αγορά, ερχόμενοι σε επαφή με νέα µηχανήµατα και υλικά.

Βραβείο καλύτερης ελεύθερης ανακοίνωσης

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης απενεµήθη για πέμπτη συνεχή χρονιά το βραβείο “Ιωάννης Καρκατζούλης” προς τιµήν του ιδρυτή και εκδότη του «ΟΒ» στην καλύτερη ελεύθερη ανακοίνωση. Το βραβείο µοιράστηκαν, καθώς οι εργασίες τους ισοψήφησαν, η κ. Ουρανία Τσιούμα για την εργασία της με τίτλο “ Έλκωση υπερώας και ηλεκτρονικό τσιγάρο: πιθανή συσχέτιση;” και ο κ. Παναγιώτης Ντόβας για την εργασία του με θέμα “Αξιολόγηση αντιληψιμότητας & αποδεκτικότητας της διαφοράς χρώματος, μεταξύ των άνω πρόσθιων δοντιών”.

Τέλος, διάκριση απέσπασε µεταξύ των συµµετοχών µε ε-posters ο κ. Ιωάννης Καββαδίας για την εργασία του με τίτλο “Στοματίτιδα εξ επαφής από κανέλα”.

Κοινωνικό πρόγραµµα

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου φρόντισε ώστε στο περιθώριο του επιστηµονικού προγράµµατος να υπάρξουν ευκαιρίες για χαλάρωση, αλλά και διασκέδαση. Στο πλαίσιο, αυτό αποφασίστηκε η τελετή έναρξης του συνεδρίου να πραγµατοποιηθεί σε ένα όµορφο εξοχικό κέντρο, µε τους συµµετέχοντες να απολαµβάνουν γευστικά εδέσµατα, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας. Από τα καλύτερα στιγμιότυπα της βραδιάς ήταν αναμφίβολα η στιγμή που ο Καθηγητής κ. Στέλιος Δαλαμπίρας ανέβηκε στη σκηνή, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του στο τραγούδι.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) έλαβε χώρα διάπλους του Ισθμού της Κορίνθου, μια μαγευτική εμπειρία που εντυπωσίασε τόσο τους συνέδρους όσο και τα συνοδά μέλη.

Τόσο ο Πρόεδρος του Ο.Σ. Κορινθίας, κ. Επαμεινώνδας Κατσούλας όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, από κοινού με τον κ. Καρκαζή, προσπάθησαν να θέσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της φετινής διοργάνωσης και τα κατάφεραν, προσφέροντας στους συνέδρους μια άρτια επιστημονικά και οργανωτικά διοργάνωση. Το φετινό, 19ο Παµπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο απέδειξε για µια ακόµη φορά ότι η «περιφέρεια» µπορεί και πρέπει να έχει λόγο στην συνεχιζόµενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων.

* Φωτό: Κατερίνα Καρκατζούλη